hewi.blogg.se

Fläskfilé med beanaisesås

Kategori: Recept

Ingredienser 1 fläskfilé ca 600 gram 1 stor burk hela champinjoner 1 dl creme fraich 1 påse bearnaisesåspulver salt peppar 1. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor. 2. Stek skivorna i en stekpanna och salta och peppra. Lägg i köttet i en gryta. 3. Vispa ur pannan med lite vatten och slå det i en kastrull. 4. stek champinjonerna. Lägg dem i grytan med köttet. 5. Vispa ur pannan med lite vatten. Häll över i kastrullen. 6. Vispa i såspulvret i kastrullen med skyn. Låt koka upp. 7. Blanda i creme fraichen i såsen och låt det koka upp. 8. Slå såsen över köttet och svampen och låt puttra i ca 20 min. (kan behövas spä med lite vatten om det blir för tjock sås). Servera med ex. potatisgratäng och en fräsh sallad. ....................... Jag tog färska champinjoner och både grädde och mini creme fraishe (5 dl grädde och en liten burk creme fraishe och 3 påsar beanaisesås, ville ha mycket sås) Serverade med klyftpotatis och sallad. Enkel och god mat, passar både om man har gäster eller om man bara ska äta gott hemma.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: