hewi.blogg.se

Twix

Kategori: Recept

Kakan: 6 1/2 dl mjöl 1 dl socker 225 g smör Kolasmeten: 175 g smör 2 dl socker 3 dl grädde 2 msk sirap Garneringen: 200 g ljus blockchoklad Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. (jag stormkokar dock, precis som jag gör när jag gör knäck) Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: