hewi.blogg.se

30 Mars 2013

Kategori: Allmänt

Natten som var var ingen barnlek. Redan under dagen hade jag en grym huvudvärk som inte gav med sig trots medicament, men jag tänkte att den ger väl med sig när jag sover... trodde jag. Den blev värre i samma sekund som jag lade huvudet på kudden och fortsatte bli värre. Höger sida av huvudet gjorde så ont att jag inte ens kunde grina. Efter tre timmar kom jag mig upp i sängen och lyckades leta reda på en treo, för naturligtvis var det allt jag hade hemma, och vid 03.30 tiden började jag fundera på om jag fått en hjärnblödning. Trot att denna migränattack var värst hittills, någonsin. På tisdag är det jag som hämtar ut migräntabletterna, och börjar med yogan för nacke och axlar som Raija gett mig för att jag ska slippa migränen eftersom jag får den via spänningar där. Idag är det bättre, ont i huvudet, och det känns som om hela skallen är svullen och fylld med bomull, men det kan jag ta,

14 Mars 2013

Kategori: Allmänt

På väg hem efter att ha jobbat med den kommande föreläsningen, förbannar att jag glömde min iPod på jobbet, jagar upp mig rejält tills jag 5 min hemifrån upptäcker att den ligger i mon högra kappficka :/ Irri!

11 Mars 2013

Kategori: Allmänt

Igår kväll var det kallt ute, nu är det SKITkallt -13 grader. Vart fan tog den omtalade värmen vägen? Känns inte ett dugg lockande att gå ut och ställa sig och vänta på tåget. Dessutom har jag bara 4 snus kvar, tanken är att när de är slut så ska jag sluta snusa. Just nu känns det inte som en bra ide. På sikt - ja, just nu på sekunden - NEJ

10 Mars 2013

Kategori: Allmänt

Hittade av misstag min gamla blogg på finest.se, och läste igenom de få inlägg jag gjorde där. En del hade jag helt glömt bort att jag ens hade skrivit. Den 25 sept 2008 skrev jag; Dramatik på lidingöbanan Just när jag tragglat mig hem i folkmassorna på tunnelbanan, via fältöversten och lite shopping så skulle jag äntligen kliva av lidingöbanan hemma, jag hann gå ca 5 meter innan jag hör världens brak bakom mig. En äldre man ramlade inne i tåget på väg ut och slog huvudet någonting, detta resulterade i mycket blodvite och allmän förrvirring ett tag. Vi satte farbrorn på bänken i väntkuren och jag sträckte fram de rena näsdukarna jag hade i väskan, något var vi ju tvungna att torka det rinnande blodet med. Jag gick hem, plockade med mig en flaska vatten, hushållsrullen, plåster, kompress och sax, tänkte att något får vi väl alltid andvändning av. Ambulansen som var efterringd kom aldrig och på 112 hävdade de att de aldrig fått något larmsamtal, konstigt då både tågchauffören och minst en passagerare ringde, så det slutade med att vi ringde färdtjänst. Då hade vi fått stopp på det mesta av blodflödet men det behövdes sys. Sedan ska man ju alltid kolla upp huvudskador, och speciellt om man är 75 år gammal och sjuklig. Hoppas du mår bättre snart lilla farbror. Och 2013-01-02, kl 02:25 fick jag svar från Lidingöbanan Official svar: Vi får hoppas att det löste sig för lille farbror! De var ju inte snabba, men gulligt att de svarade iaf ;)

10 Mars 2013

Kategori: Allmänt

Herregud, jag suger verkligen på bloggfronten :/, det är ju typ 1 år sedan jag sist fick tummen ur, pinsamt. I alla fall så lever vi, även om det till och från känns som om det är knappt. Mycket jobb, och vi jobbar ju om varandra, och Leo har varit sjuk så det har kostat i både pengar och energi. Han började kräkas ovanligt mycket, bara galla (han har alltid kräkts mycket, men inte såhär) och när han kräkts så kunde han falla ihop och krampa. Så efter flera vändor hos världens bästa veterinärer och provtagningar, så vet vi nu att han hade en inflammation på bukspottskörteln och den producerade för mycket galla som frätte hål på tolvfingertarmen, så han har alltså haft ett jätteont magsår, min lilla gris. Men efter ett minimum av 4 måltider/dygn, hemmalagad mat, och medicinering 3 ggr/dag, så börjar det bli bättre. Nu får han bara en pepcid på kvällen, men fortfarande mat minst 4 ggr/dygn. Vad har annars hänt? jag har ju blivit moster, till världens sötaste lilla apa

4 Juni 2012

Kategori: Allmänt

Jaaa, nu är jag här, efter en längre (ofrivillig) bloggpaus, har helt enkelt glömt bort bloggen och tiden har rullat på. Vad har hänt sedan sist då? tja, jag har nu en 100% tjänst som är bara min på jobbet - känns jätteskönt. Max har ju sin tjänst, så vi ska ha 2 inkomster. Det som "stör" är att eftersom Max jobbar nätter, så ses vi knappt alls var tredje vecka, oftast har jag hunnit gå innan han kommer hem från jobbet, och då jag kommer hem så lagas middag, vi äter och sedan går max och jobbar. Men det funkar. Leo börjar bli grå och det märks att han är äldre, men han är fortfarande busig och pigg :)

4 Februari 2012

Kategori: Allmänt

Jag glömmer ju liksom bort att jag har en blogg :S men nu ska jag försöka skärpa mig. Egentligen skulle jag vilja ha en ny blogg där jag själv kan välja vilken reklam och hur den ska se ut, helt och hållet. Känner inte att jag och tonårsparfymer och liknande har något gemensamt :P Här rullar det på, vintern har kommit. Max jobbade som en idiot under jul och nyår och under julhelgen hade vi storm, jag och leo var ute i stormen, men missade som tur var träd som blåste ned och tak som blåste av husen. Nyårshelgen kom med tung blötsnö och då var vi också de enda ute. Nästan så man börjar fundera på när alla andra hundar är ute, när det varit dåligt väder har man inte sett någon som rastar sin hund, kan ju inte vara så att vår är den enda som får göra sina behov när det är dåligt väder ;)

17 DEcember 2011

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN får jag säga det, jag ska bli moster, i juni, så jag får vänta i evigheter tills det är dags, men ändå, snart snart snart :)

5 November 2011

Kategori: Allmänt

Oj nu var det längesedan sist! Tiden bara rusar på och jag hinner inte med. Jag jobbar och det är så roligt, även om jag är helt slut emellanåt (varje gång då jag är ledig) Nu är det allhelgona och jag tycker det är jobbigt, på ett sätt vill jag åka och tända ljus för pappa men det känns också så meningslöst att göra det då han inte är där. Sedan känns inte heller jul/nyår speciellt kul, då Max jobba hela julhelgen (i och för sig inte natt julafton,juldag och annandag) men övriga dagar imder julhelgen är det nätter, samt att han jobbar natt hela nyårshelgen, men men, det går väl, egentligen är det bara vanliga dagar som är upphosade :)

4 Oktober 2011

Kategori: Allmänt

Och jag är skalman när det gäller bloggen, sorry. Det har hänt en del, jag har hoppat av skolan, droppen kom, efter flera veckor av "fel,fel fel fel fel" allt jag gjorde var fel hela tiden, men droppen kom när jag av en lärarew inför hela klassen fick höra att mitt sätt att teckna badkläder på var ett påhittat familjetecken och om jag fortsätter teckna som jag gör så kommer ingen döv någonsin förstå mig. Jag har aldrig känt mig så värdelös i mitt tecknande någonsin, i ett språk som är mitt andra språk och som jag använt i 27 år nu. Min till den totalt opedagogiska och rätt dåliga läraren vill jag bara säga, jag hade rätt och du hade fel, det finns tecken för hallon, slå upp det på spreadthesign eller på ling´s teckenspråkslexikon. Dumma opedagogiska kossa som borde söka sig ett nytt jobb.

3 September 2011

Kategori: Allmänt

Vad det är svårt att lära sig ett språk från grunden när man talat det i 27 år, man gör och säger saker men man vet inte varför, och så antas det att man helt plötsligt ska veta vad PEK-fh eller liknande betyder samt göra meningar med detta. Hade någon bett mig teckna meningarna så hade jag utan större problem förmodligen kunnat få till det, men nu blir det blankt.

31 Augusti 2011

Kategori: Allmänt

Skolan är motig, allt jag hör är fel fel fel, trots det så tycker de att jag borde börja direkt i 2:an för att jag kan för lite. Men medan andra får bra med konstruktiv kritik får jag bara höra att jag gör fel, och idag stod det mig upp i halsen, jag bara grät och det känns som om jag i 27 år gått omkring och lurat mig själv när jag pratat med döva för uppenbarligen kan jag inte ens teckna enkla tecken som "Gott" rätt. Så är det någon döv/hörselskadad som läser här, filma gärna när ni tecknar ordet gott och skicka till mig eller lägg upp på er blogg få se om vi gör samma. Dessutom så längtar jag så hemskt mycket efter pappa nu!

24 Augusti 2011

Kategori: Allmänt

Det är jag det. Från och med nu så kommer jag plugga för att bli teckenspråkstolk. Så nu ska jag säga upp min plats på komvux här på Lidingö, skriva en uppsägning till jobbet och sätta mig och plugga. Även om jag förmodligen kommer ha det rätt soft i början då jag faktiskt kan tsp och många av de andra är nybörjare så måste jag ändå slita med grammatiken då jag inte kan den.

3 Augusti 2011

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 22.58 den 3 aug. Max har åkt till jobbet, jag är ledig idag och imorgon. Sedan jobbehelg med 12 timmars pass. Egentligen så vore de timmarna inget problem, men nu under sommaren så är vi nästan alltid en för lite, och man har dessutom ingen rast, ingen alls. Men är man en till så kan man dela upp jobbet mer, och då märks det inte lika tydligt. Leo har fortfarande tratt, efter att han opererade klon så lyckades han slicka ett stort sår på tassen, han slickade alltså bort både päls och hud. Så nu smörjer vi med någon antibiotikasalva, men veterinären var ändå rätt nöjd med hur klon ser ut, även om den vätskat lite. Förmodligen har det kliat och därför han slickat så vi kan ge honom av hans smärtstillande/antibiotikatabletter om man är för på såret. Men fortsätter han såhär så kanske han äntligen kan slippa tratten i helgen. Annars händer inte så mycket, det är jobb, och jobbar inte jag så jobbar max och jag är hemma med grisen. Men snart sätter skolan igång igen så då rullar allt på.

16 Juli 2011

Kategori: Allmänt

Oj tiden rusar iväg. Som jag skrev i tidigare inlägg så opererade ju Leo sin tass, och det har läkt fint. I lördags så spräckte han klon på ena sporren så pulpan kom ut och klämdes, så i måndags fick den lille stackaren opereras igen. Den här gången tog de bort nästan hela klon, och så är väl tanken att pulpan ska dra sig tillbaka, och en ny klo ska växa ut. Som tur var så var mamma här, eftersom Max var i polen när det här hände, så jag hade världens hjälp, vilket visade sig behövas, eftersom den lille fick en snedtändning av det lugnande han hade fått, så han var inte ett dugg lugn, utan hyperaktiv i ett dygn, så det blev inte en sekunds sömn. Men mamma var en ängel, hon hjälpte till så himla mycket, utan hennes hjälp så skulle jag nog ha blvit tokig. Men det var synd det hände, eftersom helgen inte alls blev som jag hade tänkt mig att den skulle bli, men jag är så glad att hon kom och hjälpte mig! Igår gick Max på sin första natt av de 10 nätter han ska jobba, så i 10 dagar kommer vi gå om varandra, han börjar kl 22 och jag slutar 22 och är hemma 23. Synd, men men...

22 Juni 2011

Kategori: Allmänt

Snart är det dags att åka till veterinären med Leo, hans tass ska kontrolleras och om veterinären anser att det behövs så kommer han opereras idag. Han har ju en knöl på tassen som växer, och man vill inte att den ska spricka eller bli för stor då det är så lite hud på tassen. Men gissa om hans matte har ont i magen, förra gången han var hos veterinären och de skulle kolla hans tand som han slagit av så behövde de söva honom, så när han och en sköterska gick så skrek han efter oss så det ekade i hela lokalen, så redan igår kväll började jag ha ångest inför idag. Men det måste ju göras, för hans skull.

11 Juni 2011

Kategori: Allmänt

Så då var skolan slut för den här terminen. Det har varit fullt upp sista tiden och det märks på bloggen också, men slitet har gett lön för mödan - bra betyg vill säga. Leo den stackaren har kräkts varje dag i 2 veckor, men idag är en kräkfri dag, så nu håller vi tummarna att det fortsätter så. Och Max har haft flyt - i måndags skickade han in en jobbansökan, en timme senare ringer de, på tisdag var han på anställningsintervju och i torsdags så jobbade han första passet. Är så glad för hans skull - och för vår famils skull också, vi behöver verkligen pengarna :)

29 Maj 2011

Kategori: Allmänt

Oj vad jag är dålig på att skriva :S Men det har faktiskt inte hänt så mycket sedan sist, jag har varit i skolan, jobbat och sedan är det inte så mycket mer som hänt. Igår låg jag med migrän i stort sett hela dagen, hade inga migräntabletter hemma så jag fick nöja mig med treo, men jag överlevde och här är jag :). Idag är det morsdag, mamma fick ett kort av mig och Sofia redan i fredags, ska se om jag kan få in bilder på det via mobilen sedan, hon verkade bli glad i alla fall. Så nu måste jag börja införskaffa mig mer saker tillkortskapande, synd att allt ska kosta pengar och det är just pengar man inte har när man är fattig student.

21 Maj 2011

Kategori: Allmänt

Är fortfarande arg och ledsen över vad som hände igår. Igår när jag och Lidia var på väg hem så gick vi förbi en skola och vid ett av cykelställen så satt det en liten flicka i 10 årsåldern ihopkurad bredvid en vält cykel, vi stannade till och frågade hur det var och hon var jätteledsen och efter lite samtal så kom det fram att tre äldre barn, 2 flickor och en pojke hade knuffat henne, vält hennes cykel och kallat henne för fula namn. Hon berättade också att hennes föräldrar pratat om att de skulle byta hennes namn till ett mer svenskklingande namn för att hon skulle få det lättare i skolan (hon såg ut att vara från sri lanka typ). Det kom också fram att det var inte första gången det här hände och hon ville inte säga vad ungjävlarna hade sagt men man kan ju gissa... När vi pratat en stund, hjälpt henne upp med cykeln och tröstat och hon skulle cykla hem och vi fortsätta hemåt så fick vi varsin stor varm jättekram. Lilla gumman, jag hoppas så att hon får hjälp och att skolan får veta vad som hänt, de får väl skicka ut personal dit när eleverna ska hem. De där ungarna som gjort så mot henne gick inte ens på den skolan, utan på en annan skola. Jag är så förbannad, och det var tur för de små satungarna att de inte var kvar då vi kom igår, då hade de inte fått det roligt, är det något jag inte kan tolerera så är det ungar som gör så mot andra barn. Jag hoppas de små djävlarna får det straff de förtjänar och det spelar ingen roll om någon kommenterar detta inlägg med "ja men barn som mobbar har ofta med sig problem hemifrån/från sin skola/osv". Det ger jag blanka fan i, det spelar ingen roll vad man har med sig i bagaget, vissa saker gör man bara inte och det är ALLTID oacceptabelt.

17 MAj 2011

Kategori: Allmänt

Efter jobbet i fredags så gick jag hem, snabbpackade och satte mig sedan på tåget till Härnösand, min snälla mamma hämtade mig i Sundsvall så jag slapp gå från tågstationen till busstationen så sent på kvällen + att vi fick en timme extra att umgås :). Det blev ett snabbstopp på mcdonalds i härnösand och sedan hem till mamma och äta och bara slappa och sedan i säng. På lördagen var det pissväder och mamma skjutsade mig till Ida som fyllde 30, och jag tror det är år sedan jag ätit så god mat som jag gjorde den dagen, ALLT var verkligen supergott, Tack Ida för all god mat och för att jag fick se dig en sväng!. Där fanns också gamla klasskompisar som Anette och Linda - kul att se er också tjejer!!!! Och på söndagen var det dags att åka hem, hade gärna stannat lite längre, så man hann träffas lite mer. Nu är det tisdag, igår jobbade jag och nu är det snart dags för skolan, känner mig ganska oengagerad men så är det väl emellanåt :)

4 Maj 2011

Kategori: Allmänt

Känner mig totalt kraschad, är dyng risig och jag vet inte om det är förkylning eller om det är pollenallergi, även om jag starkt misstänker att det är det senare. Det brukar ju visa sig på samma sätt som en ordentlig förkylning. I vilket fall så mår jag rätt risigt och ont i exakt hela ansiktet och sjukt täppt. På extra jobbet är det bara bra, alla barn är så söta, personalen trevliga och jag trivs verkligen, även om jag fortfarande har mycket kvar att lära mig, om deras rutiner osv. Det tar td, men det kommer sakta men säkert :) All annan övrig tid så håller jag på att skriver på min fackuppsats där jag vill ha reda på teckenspråkets betydelse för hörselskadade barns identitet. Men känns just nu som om jag mest är förvirrad och kommer ingen stans, möjligtvis kan det bero på trots då jag tycker det är en tråkig uppgift.

Nutellamazariner

Kategori: Recept

Uppskattade nutella mazariner, och dessutom väldigt enkla att göra. Lite pilligt då man ska trycka ut degen i formarna, men perfekt att ha barn med i bakningen, för barnen kan göra mycket :) Ingredienser: 100 gram smör eller margarin 2 dl vetemjöl 2 msk socker Fyllning: 2 ägg 1 dl vispgrädde ½ burk nutella, á 350 g Tillbehör: 15 aluminiumformar + florsocker Gör såhär: Hacka ihop smör, mjöl och socker. Forma degen till en rulle och skär den i 15 bitar. Tumma ut degen i aluminiumformarna - så tunt och högt upp på kanten som möjligt. Blanda ägg, grädde och nutella. Lägg ca 1 msk av fyllningen i varje form. Grädda i ca 15 minuter. Sikta över florsocker när mazarinerna svalnat

12 April 2011

Kategori: Allmänt

å hej och hå vad tiden går, tycker dagarna ruser förbi och jag hinner ingenting. I alla fall inget som jag har lust att göra, just nu har jag kommit in i något stim då jag sitter och pysslar och gör kort, det är inga expertkort eller superfina, men det är roligt att göra dem och en del är jag faktiskt riktigt nöjd med. Tyvärr kan jag inte visa några bilder eftersom jag inte har en kamera som fungerar. Nu borde jag sitta med affärsjuridiken,just nu är det fastighetsrätt. Så sjukt mycket man ska hålla koll på. Tycker ju familjejuridiken är betydligt roligare att hålla på med, men men, man ska väl kunna lite om alla områden. Men saken är solklar, hade jag varit 10 år yngre så hade jag lätt börjat läsa juridik. Nu känns det som om jag är för gammal att börja med ett sådant projekt. Och idag fyller min älskade lillasyster år, hela 28 år gammal blir hon, lill soffan :)

10 April 2011

Kategori: Allmänt

Nu är våren verkligen här, träden börjar få videkissar, snön är borta och marken är blöt och luften är inte iskall längre. Men det största vårtecknet kom idag - 2 stora skavsår, en på varje häl - nu är våren verkligen här!! Annars har dagen varit lugn, jag har suttit med affärsjuridiken hela dagen och lär sitta imorgon också, så det blir en lugn helg. Men fyra limpor hann jag få bakade idag i alla fall, alltid något, så nu ligger tre av dem i frysen, och jag är så sjukt sugen på brushetta, får nog göra imorgon :)

28 Mars 2011

Kategori: Allmänt

Herregud, snart april. Hur kan tiden gå så fruktansvärt fort egentligen? Om en vecka blir jag 30, ser inte alls fram emot det. Känns fruktansvärt jobbigt att fylla 30, så jag skulle helst hoppa över det och bara strunta i det hela. Är på väg i säng nu, suttit och läst lite i affärsjuridik boken inför den första lektionen i ämnet imorgon, var ju tvungen att friska upp kunskaperna i avtalsrätt så jag inte kommer dit helt blåst imorgon.

27 Februari 2011

Kategori: Allmänt

Om mindre än en timme, klockan 00.06 så är det precis 3 år sedan pappa lämnade oss. 3 år som har gått så fruktansvärt långsamt, där vissa dagar nästan slitit sönder en inifrån för att man längtat så mycket efter honom, eller fått en chans att göra något annorlunda. 3 år som samtidigt har gått så fort, som swichat förbi och man undrar hur tiden gått så fort. 3 år av oändlig sorg och saknad, som inte blivit mindre, kanske bara lite mindre akut (men ibland är det precis som då).

26 Februari 2011

Kategori: Allmänt

Har ätit chili con carne till middag, bra och billig mat om man har köttfärsen hemma, till det ris och pitabröd. Medan maten lagades ställde jag en deg som skulle bli semlor på jäsning och just i detta ögonblick är snart den sista plåten färdiggräddad. Känns skönt att vara i fas med något. Förkylningen, tja, nu har den verkligen släppt, i perioder har jag ingen röst alls men oftast kan jag väsa fram orden. Jag är snorig pch hostar slem. Feber då och då. Vaknade (efter att ha sovit skitdåligt i natt pga hosta och ont i halsen) med sjukt ont i hela vänster sida av nacken/halsen. Hoppas det går över till imorgon för annars tror jag att jag sätter mig och grinar. Idag såg jag damernas jaktstart och jag tycker faktiskt brudarna är sjukt duktiga, även om det inte blev någon medalj idag, men att vara 4, 6 och 10 bäst i världen är inte fyskam. Imorgon är det herrarnas tur, spännande :)

24 Februari 2011

Kategori: Allmänt

Nu funkar den!!! Imorse kom en elektriker från ugnsföretaget och kollade, inget fel på ugnen, och inte i vår vägg, men den fick inte nog med ström. När han åkte så gick Max och en ur styrelsen ned i källaren för att se i det stora säkringsskåpet om något syntes där, men det var så struligt att vi ringde bovärden och han kom. Han kollade också igenom spisen, vår el, vårt säkringsskåp och hittade inget feloch i säkringsskåpet i källaren så fanns inga säkringar till vår lägenhet :S Våra säkringar fanns tydligen i ett annat skåp en våning upp, så nu är den bytt och jag har lagat mat i ugnen :D Så grymt skönt att ha en fungerande ugn, med massa finesser, gissar att det kommer ta ett tag att lära sig använda den på bästa sätt nu. Förkylningen är kvar och härjar, men den kändes ändå rätt okej då jag såg sprinten i VM - Grattis Hellner till guldet och bronset till Jönsson. Och bra kämpat tjejer och ni andra. Tror på ett finfint VM för Sverige i år :)

17 Februari 2011

Kategori: Allmänt

De här raderna säger egentligen allt, så hör är det då man saknar någon som inte finns längre hos oss. Så när vi ses i himmelen, när vi ses i himmelen, då får du veta vad alla har gjort, och vad som hände sen. När vi ses i himmelen, när vi ses i himmelen, det är okej om det tar lite tid, bara vi möts igen, upp i himmelen. Text: Magnus Uggla

12 Februari 2011

Kategori: Allmänt

Nya spisen kom i tisdags (tror jag det var), själva spisen funkar, inga problem. Men ugnen funkar inte. ringt en elektriker som ska komma och kolla om det är något glapp i spisen, annars så får de komma och hämta skiten och byta ut den. Känns som om tålamodet börjar ge upp. Skulle kunna skita i det här nu, sälja lägenheten och ta en hyresrätt så man slipper allt tjafs.

5 Februari 2011

Kategori: Allmänt

Och så är det, igår lade micron av, så nu står vi utan spis/ugn och micro. Jag tror faktiskt att jag håller på att få en hjärnblödning. Den här månaden är redan uppe i 10 000 kr mer än vad en normal månad ska kosta, och ingen av utgifterna är en medräknad utgift. Företaget där vi köpte spisen ifrån har inte helgöppet och det har inte det företag som ska leverera heller. Just nu vill jag faktiskt helst sätta mig ned och gråta, det känns inte alls roligt nu.

31 Januari 2011

Kategori: Allmänt

Så då var man drygt 8000 kr fattigare. Och väntar på en spis som levereras om 2-7 dagar :s, jag håller på att bli tokig av all jävla micromat, den är äcklig och tråkig. Annars är det tvättstugan som gäller idag, men snart är jag nog klar och kan ta en dusch och göra kväll... I övrigt rullar allt på, det är måndag igen och det betyder ju att vardagen är här igen, med skola och allt vad det innebär. Sorry för ett trist blogginlägg men jag kommer faktiskt inte på något alls att skriva.

29 Januari 2011

Kategori: Allmänt

Snart är det alltså 1 februari, det är egentligen ett ganska roligt datum, för det går liksom igen i vår familj hela tiden. Pappa fyllde år den 1 februari, likaså gör Macke, syrrans sambo. Den 1 februari har också Max namnsdag och det innebär att Thore, min morbror också har det, då han heter Max i andra namn. Och ska vi då fortsätta på Max och Thore så kan jag ju säga att Max heter Adrian i andra namn och Adrian har namnsdag den 4 mars och den dagen fyller Thore år. -------------------------------------------------- Annars då, händer inte så mycket, jag var och fikade med Sofia frukost tidigt imorse, kändes som om jag höll på att dö då jag skulle kliva upp, jag var så otroligt trött. Men det var pi mysigt att fika :D. Min mobil är trasig och inlämnad så jag vet inte om jag får en ny eller om de reparerar den, men det innebär att alla, verkligen alla mina kontakter är borta :(

25 Januari 2011

Kategori: Allmänt

FANFANFANFANFANFANFAN spisen har gått sönder, den började knastra och sedan small det. Jag har haft det på känn ett tag men ingen har lyssnat, så nu står vi med en nyinköpt jävla lägenhet, utan fungerande spis, som dessutom inte är speciellt gammal, två studiemedel men ingen annan inkomst. Fan vad jag hatar mitt jävla piss liv just nu!!

24 Januari 2011

Kategori: Allmänt

Nu var det längesedan jag skrev, det har inte hänt så mycket faktiskt. Skolan har så smått satt igång, jag är utan min mobil eftersom den bara självdog, och den jag har istället för har jag lite problem med så den används inte så mycket. Jag hatar sådana där telefoner med skärm som man ska peta på.... Känns som om våren har kommit, det har tinat massor här i sthlm, och det är inte lika kallt som det var tidigare, just nu längtar jag efter riktig vår. Det är ju alldeles för stor risk att vintern kommer tillbaka eftersom vi inte ens passerat januari än. Max och Leo är just på väg till kloklippning, Leo tror att det bara är en prommis, men icke, så han kommer vara grymt besviken både där och när han kommer hem. Han hatar att ens gå in på salongen. Förr brukade jag klippa hans klor, men eftersom de är svarta så är det svårt att se var pulpan går och jag råkade klippa honom i den en gång, och sedan dess är jag för osäker för att det ska fungera smidigt för oss båda, så det är bättre såhär, även om det inte uppskattas av det lilla kräket. Max ska till skolan sedan i eftermiddag och sedan ikväll har vi yttligare ett bostadsrättsföreningsmöte, det här verkar vara en förening som ska ha 1000 möten hela tiden, men vi får ju typ aldirg någon info som är något att ha.

9 Januari 2011

Kategori: Allmänt

Nu har mamma åkt hem :(, jag hade velat ha henne här längre. Dels för att det var mysigt att ha henne här, men också för att det var skönt att inte vara ensam, jag har blivit så mörkrädd när jag är ensam. Sedan så har mamma varit så snäll och tagit Leo på morgonprommisar och vi har haft mysiga (men sena) kvällsprommisar tillsammans. Vi har suttit och tittat på tour de ski och hejjat på svenskarna, och vi har bara haft det allmänt trevligt. Mamma, jag älskar dig!

5 Januari 2011

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här och väntar på att potatisen ska koka, så jag kan göra potatismos. Har lovat Max att göra hemgjorda köttbullar med potatismos och gräddsås idag. Max är ute och uträttar ärenden, han åker ju till Spanien imorgon och hälsar på sin mamma, och jag och grisen kommer sakna honom. Grisen är ute med mamma och köper coca cola just nu. Ja, mamma är ju här hos mig, det är så mysigt, jag hoppas hon kan stanna hela helgen. Vi tittar på skidåkning och svettas nog lika mycket som dom som åker, det känns ungefär som om det är vi som åker :). Nä nu ska jag gå och sticka i potatisen och se hur det går..

31 December 2010

Kategori: Allmänt

Jaha då var det här året slut. Och det är väl dags att begrunda det som har varit och fundera på vad som komma skall. Året började intensivt, jag jobbade häcken av mig och var allmänt slutkörd pga jobbet mestadels. Den 2 juli jobbade jag min sista dag innan jag gick på tjänstledighet, och då fyllde också Max 30 år och vi firade honom den 3:e med mat och trevligt folk. I juli åkte vi också till Egypten för Max fick dykutbildning i födelsedagspresent av sina föräldrar. I augusti började jag plugga och det var roligare än jag hade trott, jag lärde mig också att jag hade "lätt" för juridik och svårare för bokföring. Men plugget väckte mersmak så jag kommer fortsätta plugga nu i vår, dels kommer jag läsa så att jag får viss behörighet att jobba inom barnomsorgen och dels kommer jag att läsa för att göra högskoleprovet och kanske kanske om jag har tur kunna söka in till juristutbildning. Vi får väl se vad som händer. Året har gått riktigt fort och helt plötsligt är vi inne på sista dagen det här året, det är 4 månader och 4 dagar tills jag fyller 30, nyss var jag ju kring 20 så jag förstår inte hur tiden gått så fort. Jag vill passa på att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!!!

28 December 2010

Kategori: Allmänt

Julen är över, och jag är supernöjd med mina fina julklappar. Vi hade ett lugnt firanade här hemma, det var jag, Max och hans pappa. Vi åt gott och satt och småpratade. Lugnt och avslappnat som en jul ska vara med andra ord :) . Och som sagt, jag måste ju ha varit underbart snäll som fick så fina julklappar av tomten i år :D. Annar hänger förkylningen med, ont i halsen och snorig, men bättre. Det verkar göra udnerverk att sova, så det är ju bra. Härom dagen var vi hundvakt åt en 7 månaders valp (på typ 25 kg), och våran lilla surgubbe placerar sig under soffan där han ligger och morrar åt valpen, även om vakpen befinner sig i hallen. Eller så jagar han ut valpen i hallen där han får befinna sig. Så Leo visade inte upp sin allra trevligaste sida just den dagen, men han sov gott på natten, det är tydligen jobbigt att "fostra" valpar och vara sur ;P Snart är det nyår och det blir lika lugnt som julafton, vi håller på att diskutera lite vad vi ska äta och jag tror vi är klara med själva maten, men vad ska man ha för gott till efterrätt och förrätt?? men det brukar lösa sig på något sätt :). Igår fick vi också intagningsbeskeden om att vi kommit in på de ämnen vi sökt båda två, skönt, en sak mindre att oroa sig för. däremot försökte jag räkna ut mina betyg, alltså det där snittet, men hur jag än gör så stämmer inte mina ämnen med det som är idag, Varken ämnen, timmar stämmer plus att vi aldrig läste historia som idag är kärnämne (om jag fattat det rätt), vi läste dessutom för få poäng jämfört med vad ett slutbeyug är idag. Så det blev bara konstigt av allt :s.

21 December 2010

Kategori: Allmänt

Det där med betygen och uppsatsen är ju roligt, speciellt det där med uppsatsen, men med det blir ju saknaden efter pappa mycket värre, för jag skulle så gärna vilja berätta för honom om allt det där. Och visa att jag är mer än en medelmåtta. Inte för att han kanske tyckte det och han har absolut inte sagt det, men ändå, alla vill vi väl göra våra föräldrar stolta.

20 December 2010

Kategori: Allmänt

har det varit städning och få julfint som stått på schemat, så badrummet är nu skinande rent, tvätten sorterad men ingen tvättid förän på torsdag :(, köket är typ klart, vardagsrummet likaså. Köksbordet, bänken och hallen kvar + alla golv. Ska bli så skönt då allt är klart. Min hals har börjat om att göra ont, känner inte att jag ställer upp på det här mer, är så sjukt less på att vara förkyld. Imorgon har jag sista lektionen, den är på lidingö muséet, så efter lektionen ska jag in till centrum och köpa pärmar så man kan förbereda 2011 års räkningspärmar..

Pepparkakskola

Kategori: Recept

Du behöver: 100 g smör 2 dl grädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 2 tsk pepparkakskryddor Gör såhär: Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. 2. Rör ned grädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. När du är nöjd med konsistensen på kolan så rör du ned pepparkakskryddorna och sedan häller du över kolan i ischokladformar. Låt de sedan stå och svalna. OBS, tänk på att smeten är superhet så du inte bränner dig!

19 December 2010

Kategori: Allmänt

Idag blev det lite städning i maklig takt, med paus för hostan, sedan julbak, dels mintkyssar och dels julkola med pepparkaks smak som står och kallnar nu. Förkylningen går åt rätt håll, nu är jag sjukt less på att vara förkyld. Snön vräker ned, Leo tycker inte om att vara ute eftersom det är svårt att gå när snön når magen ;)

18 December 2010

Kategori: Allmänt

Febern är borta. inte lika täppt och snorig. Dock hostig men inte så ont i halsen. Tänk vad en massa sömn och vila kan göra :D synd jag inte kunde följa med på 30 års middag igår, men jag och grisen hade det lugnt och skönt här hemma, så vi led inte. Imorgon blir det också bara lugnt men sedan på söndag tänkte jag försöka julstäda här hemma, vi ligger efter i allt sådant, men det ordnar sig, det är ju nästan en vecka kvar :)

17 December 2010

Kategori: Allmänt

Jag är lite ledsen, sådär ledsen som sitter längst in i kroppen ni vet. Jag tror det är en kombination av massa olika saker, dels så har det varit mycket mycket mycket i skolan på sista tiden, och hur det än är, jag är inte van att plugga på det här sättet, men det går nog allt bättre. Sedan så har jag varit sjuk, är inne på min andra vecka med feber och är rikigt risig även om jag tycker det känns lite bättre idag efter 12 timmars sömn. Det har ju också varit mycket med bostadsköpet och allt, men från och med 13 dec så äger vi lägenheten och är också 1 450 000 kr fattigare, lite stress där. Och så tror jag att det är en begynnande 30 års kris, fyller ju 30 i april och på det stora hela så känns det okej, men det känns så jobbigt att pappa inte är här då (inte här i sverige, utan på jorden), att för 30 år sedan så blev han pappa till en skrutt på 2680 g och han får aldrig se henne i samma ålder som han var då. Tror jag ska ta en gråtkväll ikväll då max är borta på födelsedagsfest (jag är ju sjuk så jag kan inte gå), jag har inte vågat gråta innan för jag har inte haft tid pga skolarbeten, men nu kan jag. Och sedan ska vi se trolltyg i tomteskogen jag och grisen ikväll. Blir nog en rätt schysst kväll ändå.

11 December 2010

Kategori: Allmänt

Jag har feber, är dyng risig och har numer sår under näsan pga snytning och jag har verkligen itne tid. Har massor att plugga och jag måste dessutom få klart alla julklappar som ska skickas. Håller på att få panik av det här. Vill bara sätta mig ned och grina.

10 December 2010

Kategori: Allmänt

Hade sista dagen i kommunikation, sista lektionen, sista redovisningen samt betygssamtal, och MVG med råge var det betyg som jag fick :) Efter skolan var jag förbi min klasskompis som bor i huset bakom mig, hon är sjukskriven för att hon råkade spilla smält socker över handen och har nu transplanterat hud på tre fingrar, skolan är mycket tråkigare utan henne. Så jag var om med en påse med lite julgodis som jag bakat och så fick jag kaffe och en trevlig stund :) Väl hemma är det tvättstuga och middag som gäller, sedan plugg. Känns att jag är grymt efter i skolarbetet just nu, och jag har inte tid att vara det :S

Twix

Kategori: Recept

Kakan: 6 1/2 dl mjöl 1 dl socker 225 g smör Kolasmeten: 175 g smör 2 dl socker 3 dl grädde 2 msk sirap Garneringen: 200 g ljus blockchoklad Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. (jag stormkokar dock, precis som jag gör när jag gör knäck) Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.

Glögg och pepparkaksbollar

Kategori: Recept

Ingredienser: 200 g pepparkakor 50 g smör 30 g mandelmassa 2 msk glögg Att rulla i: 100 g ljus blockchoklad Finsmulade pepparkakor, körda i mixer eller med mixerstav 2 msk kakao Gör såhär: Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, glöggen och mandelmassan till en jämn deg. Rulla bollar av degen och ställ kallt. Smält blockchokladen i ett vattenbad. Rulla bollarna i den smälta chokladen och därefter i pepparkakasmulorna som blandas med kakaopulver och ställ svalt på ett smörpapper rrr

8 December 2010

Kategori: Allmänt

Jag har börjat julbaka idag, än så länge har jag hunnit till glögg ochpepparkaksbollar samt hemmagjord twix (ska lägga upp recepten åt er:)), Imorgon blir det Saffranscupcakes med glöggfrosting och mintkyssar tror jag. Mellan varven så pluggar och hostar jag, börjar vli sjukt less på hosta nu, hatar verkligen att ha hosta.

8 December 2010

Kategori: Allmänt

Nu är jag inne i någon period då allt känns så fruktansvärt jobbigt, är ledsen hela tiden. Och då menar jag inte lite nedstämd utan det känns i hela bröstet, det bara drar ihop sig. Till viss del handlar det säkert om att det är mycket i skolan, det har strulat med csn så man har hela tiden varit på helspänn, lägenhetsköpet ska gås igenom osv,på det är det alldeles grått ute och tråkigt väder. Men mest är det nog att jag saknar pappa. Om några månader fyller jag 30, och pappa finns inte. Just att inse det gör så himla ont och jag kan inte ens förklara varför. Just nu så känns saknaden efter honom så övermäktig (jag vet att den ger med sig såsmåningom, det går i vågor), men nu känns det som om jag lika gärna kan strunta i allt, strunta i att fira att jag fyller år för det känns inte roligt, känns bara ångestframkallande. Nej, nu ska jag försöka få tillbaka lite röst, få ned febern och gå på banken och öppna ett konto så det är klart.

7 December 2010

Kategori: Allmänt

Förkyld, förkylf förkyld, ont överallt i alla små muskler överallt, speciellt kring ryggen, nacke ock axlar och svårt att svälja för att det känns som om man har en stor boll eller något där. Dessutom har min mage lagt av, ni som känner mig väl vet ju att jag har en mage som då och då bara slutar att fungera och gör ont, och nu är den så. Men den här gången känns det ändå som om jag kan ta det litegrann, dels gör den itne så ont att jag måste in på akuten, och dels har jag mediciner hemma. Och dessutom har jag känt av det här i flera veckor men försökt tänka att det kommer gå över av sig själv om jag ignorerar det, men icke. Men ändå, det är en västanfläkt jämfört med hur det kan vara, även om jag går krokigt och har svårt att sitta och ligga hur som helst så är det lindrigt

6 December 2010

Kategori: Allmänt

tillbringades i Göteborg hos Sofia och Macke.

Jag kom till Götet nästan en timme förförsenad då vi fick stå still vid varje "trafikljus" och sedan hade ett långsamt tåg framför oss hela väge, men till slut kom jag i alla fall fram och Sofia hämtade mig på centralen och vi åkte hem till deras nya lägenhet.

En jättefin lägenhet, som dock var lite mörk eftersom de inte fått upp några lampor :P.

Sofia lagade god lax som vi åt som sen middag och sedan åkte hon och hämtade Macke som hade varit och spelat poker.

Lördagen blev lugn, jag och Sofia gick och handlade och lagade sedan lunch, Macke låg och vilade då han var dyngförkyld. Sedan spelade vi lite Buzz och jag vann inte ;). På kvällen bakade jag och sofia tekakor och fikade och hade det mysigt.

Söndagen blev också den lugn, då kokade vi köttsoppa och sedan var det dags för mig att åka hem.



Helgen har varit lugn och alldeles perfekt!!

2 December 2010

Kategori: Allmänt

Sitter hemma med massa arbeten och försöker plugga, en del av stressen försvann då jag inser att jag hade en vecka mer på mig ön vad jag hade fått för mig, aldrig fel. Dock så försöker jag få bort allt så mycket jag kan :)



Annars då? tja, vi har riktig vinter, med snö och kallt. Alla tjatar om hur kallt vi har det men jag tycker faktiskt att det är helt okej, det är bara att sätta på sig bra skor och ytterkläder så är det inga problem.

Dock så behöver jag investera i nya strumpbyxor, de jag har nu är glansiga, men behöver i mer bomull att ha under jeansen då jag går till skolan. Kan inte ha socker i skorna för de är lite för stora så då hasar de ned så då är strumpbyxor perfekta :)



Imorgon åker jag till GBG så det är bara att hoppas att vädret tillåter SJ´s stackars värdelösa tåg rulla

30 November 2010

Kategori: Allmänt

Är så sjukt trött, har sovit typ ingenting, bara somnat till och vaknat. Känns inte alls speciellt motiverande att gå till skolan om en halvtimme. Tur jag har kort dag i skolan, men synd jag måste skriva på arbetena när jag kommer hem. Satte upp adventsstjärnorna igår, 1 dygn försent. Det blev fint, tycker om när man har adventsstjärnorna uppe, blir så ljust och fint. Nej, nu ska jag göra mig iordning och gå till skolan, 9 grader kallt och snålblåst,,, härligt..

28 November 2010

Kategori: Allmänt

Sov länge idag, behövdes, känner oss inte riktigt krya. Det är en sabla förkylning som hängt i sig sedan juli för max och aug/sept för mig. Idag är jag riktigt täppt och har torra ögon som svider, irri. Har suttit och pluggat i 4 timmar idag, kommer ingenstans, för jag fattar inte ens lathunden, så jag höll på att börja grina, och arbetet ska in på fredag så jag har inte så mycket tid att spela på. Dessutom har jag 2 arbeten till parallelt med det här, ett har jag börjat på och ett har jag inte ens läst instruktionerna på :S,. inte bra, men man hinner ju inte. Ikäll har jag bakat lussekatter, men det är det enda i "advents-väg" som blivit, jag har inte ens tagit mig ned i källaren för att hämta jul/adventslådan. Men känns ändå inte speciellt kul att pynta här, det enda jag verkligen vill ha är en stor gran med diodrar i olika färger, men det kan vi inte ha här hemma, för det finns verkligen inte plats :(,,, men den dagen vi flyttar, då :)

Fisksoppa

Kategori: Recept

Fisksoppa ½ kg gul lök 2 msk smör 1msk curry 1 burk krossade tomater 3 krossade vitlöksklyftor 400g torskfilé 1 fiskbuljongtärning Salt och citropeppar 3 dl vispgrädde 1) Skala och hacka löken fint, smält smöret i kastrullen och låt löken puttra i smöret utan att den ska få färg i ca 5 min. Tillsätt curry, vitlöken, tomaterna, smula ned fiskbuljongen och tillsätt grädden. 2) Skär fisken i mindre bitar och lägg ned i soppan och låt koka några minuter. Tillsätt salt och citronpeppar.

25 November 2010

Kategori: Allmänt

Imorgon kommer Carro hit, hon ska klippa mig och så ska vi äta fisksoppa, den är supergod! Sedan så ringde telefonen för någon timma sedan och det var Lisa som ringde, hon och Janne var på väg nd till sthlm men systerdottern hade fått magsjuka och där vill man ju inte bo, så imorgon ska de sova här. Det är ju jättelängesedan jag såg Lisa nu, senast 4 april och året innan 4 april då också ;) annars då? feber och ont i halsen. har städat lite här hemma och är sjukt sugen på fruktsoda nu, men får vänta tills imorgon med det.

24 November 2010

Kategori: Allmänt

Jag blir så sjukt jävla provocerad. Sitter och kollar på "Kvällsöppet med Ekdal" och det sitter någon kärring som är överläkare och som är så sjukt snipig och helst skulle vilka förbjuda ALL rökning överhuvud taget, vuxna ska inte längre ha rätt att bestämma själv om de vill röka/snusa. Ocj de menar att det är aggressivmarknadsföring att de har tobaken vid kassorna för att när man är trött och hungrig efter en dags jobb så köper man kanske ett paket istället för något annat när man står där. Så jävla fjantigt. Det är ju betydligt värre att alkohol går att sälja och annonsera som man idag får göra, det görs ju aldrig med tobak. Även om jag själv själv inte röker så anser jag att utomhus ska rökare få röka, i sina lägenheter ska man få röka, precis som på balkongen. Helst skulle jag se rökrum på arbetsplatser. Men självklart ska rökare precis som alla andra ta hänsyn. Någonstans håller Sverige på att förvandlas till en överförmyndarstat där man inte ska få bestämma själva över sina liv. Och även om jag själv är snusare så vet jag att det inte är det bästa att utsätta kroppen för, men det är det mycket som inte är, massa socker, ingen träning, alkohol osv. Låt folk få ta ansvar själv och skippa dessa självgoda personer som är maniska, snart får vi väl bara sitta och gnaga på varsin selleristjälk när vi ska unna oss något.'

24 November 2010

Kategori: Allmänt

Det här blir ett klagoinlägg, just nu känns allt verkligen bara trist och tråkigt. Har sjukt mycket skolarbeten som måste göras, jag är förkyld och så trött i kroppen (det går aldrig över, men jag tappar lite mindre hår i alla fall), och nu verkar jag ha åkt på någon form av magsjuka. Jag vill att bostadsrättsköpet går igenom, jag vill att folk gör det som de ska, speciellt eftersom det kommer påverka mig också, jag vill ha pengar så jag kan köpa fina (betyder dock ej dyra) julklappar till folk, och jag vill ha energi. Och dessutom saknar jag pappa just nu så himla mycket och just nu känns det som om det var igår han dog fast det snart är 3 år sedan. Och i april fylle jag 30 och pappa finns inte, det känns inget roligt. Tänk om man kunde vara liten igen och få gråta ett tag och bli tröstad och sedan var det bra.

14 November 2010

Kategori: Allmänt

Idag är det farsdag, och jag saknar pappa lite mer än vanligt. Bara för att det tjatas om pappor och allting. Även om jag VET att farsdag likväl som morsdag är kommersiellt så gör det ändå ont att jag inte kan ringa pappa eller skicka en farsdagspresent. När han dog hittade vi en liten guldmedalj med gult och blått band där det stod "Världens bästa pappa" på, som han fått någon gång av mig och Sofia. Den lade vi ned i kistan så han alltid har den med sig (och in i sitt nästa liv om man ska tro buddhisterna) Pappa, grattis på farsdag, älskar dig och saknar dig

11 November 2010

Kategori: Allmänt

Pratade med en vän i telefonen och jag är fortfarande förbannad efter samtalet. Inte på min vän såklart, utan en tredje person. Vad i helevte får folk för sig för jävla idéer? Hur kan de få för sig att de har rätt att trampa på någon och sedan spotta på en annan människa? Och sedan börja tjafsa om småsaker. Vissa människor skulle banne mig behöva få sig en hurring för att fatta hur dumma i huvudet de är. Hade jag chansen skulle denne få höra både ett och annat. Och jag blir så ledsen av att befinna mig en massa mil ifrån min vän, så jag inte kan vara där och trösta och hjälpa till.

10 November 2010

Kategori: Allmänt

Fick ett sms från Max där det stod att han skulle vara om 5 minuter och jag skickade tillbaka ett där jag skrev att lilla grisen skulle bli glad då han kom hem, för att grisen satt och väntade. (lilla grisen är alltså Leopold) och till svar fick jag ; "Du måste göra något av ditt självförtroende och sluta att kalla dig själv för nedvärderande saker" :S

8 November 2010

Kategori: Allmänt

Det blev ingen synundersökning, när jag satt och väntade på min tur så blev det srömavbrott, men bara i huset där jag var och huset mitt emot, de håller på att bygga på andra sidan vägen så förmodligen så grävde de av någon kabel. Vi väntade i drygt 30 min för att se om strömmen kom tillbaka men det gjorde den inte så imorgon får jag ringa och boka en ny tid. Så kan det gå. Ska snart gå och handla creme fraische och sedan laga mat, men först lite pluggande :)

8 November 2010

Kategori: Allmänt

I eftermiddag ska jag till Memira och kolla ögonen, det är ju ett år sedan jag opererade ögonen och det ena har inte fått 100% syn än, så idag ska jag kolla det och se om det behöver opereras igen. När jag opererade ögonen i fjol, det är nog det värsta jag gjort, själva operationen gick bra, den var mer obegaglig, men när bedövningen släppte, satan vad ont det gjorde + att jag var ju blind i 2 dygn. Tänk er att ni inte ser, att det känns som om någon sticker massa nålar i ögonen samtidigt som det känns som om ögonen och huvudet ska sprängas, och däremellan ska du försöka öppna ögonen och droppa i olika droppar. Men operationen var samtidigt en av de allra bästa saker som jag lagt ned pengar på, det är så härligt att slippa hålla på med linser och glasögon och sådant :)

6 November 2010

Kategori: Allmänt

Jag sitter och läser på pappas minnessida, och jag har skrivit en mening "Jag hatar kvällarna och nätterna, det gör så ont i bröstet, det gör så ont så det känns som om bröstet ska gå sönder för all sorg som finns där inne. Det gör alltså fysiskt ont, konstigt, trodde inte sorg kunde vara fysisk smärta." Det där om att sorg kan göra fysiskt ont, visst hade man läst om det, men samtidigt hade jag inte förstått det, nu vet jag att den kan göra så ont, så ont att man tror att man själv inte ska överleva den, men ändå, på något konstigt sätt så gör man det. När det känns som om man förlorat allt man har (även om man vet att så är inte rikigt fallet), och man har förlorat sig själv och sin plats/roll i livet/samhället, så gör det ibland så ont att man tror kroppen ska gå sönder. Nu närmar vi oss jul, en period som jag alltid tycker är jobbig, nu är det allhelgona, det är en jobbig period, skulle faktiskt helst vara hemma i Härnösand nu, och vi närmar oss februari då det är 3 år sedan pappa gick bort. Dessutom så håller jag på med ett arbete som handlar om kommunikationen med barn i olika åldrar och döden, alltså hur man kommunicerar med barn innan,under och efter ett dödsfall, hur man ska få dem att förstå. Det innebär ju en massa läsande i böcker som jag läste då, under utbildningen som var strax efter pappas död, och det är ju också jobbigt. Då, mars 2008 trodde jag inte livet skulle gå vidare, det kändes inte så, och ända in på 2009 kändes det som om alla andra levde medan jag stod på paus och bara var, nu lever jag också, även om det är ett fattigare liv, eftersom någon saknas, någon som aldrig mer kommer vara en del av livet. Jag vet att jag är långt ifrån ensam i situationen och när jag läser bloggar nu så ser jag hur många som är lika vilsna som jag. Men det är nog bara så att det är en del av livet, och på något vis rullar livet på, lite fattigare och lite gråare. Men vi hade i alla fall turen att ha haft någon som vi älskade, även om vi fick ha denne person alldeles för kort tid i våra liv. Och någonstans så vill jag så hemskt gärna tro att de som lämnat oss bara lämnade oss fysiskt, att någon del av dem är kvar här hos oss och ser efter oss.

6 November 2010

Kategori: Allmänt

" nya stjärnor Var på begravning idag och prästen sa en sådan fin sak, han sa; att för varje god sak man gör eller är så får man en stjärna som tänds när man dör, så det måste ha blivit en massa stjärnor när du lämnade oss. " ................................... Men jag har inte än hittat de stjärnor som är du pappa

6 November 2010

Kategori: Allmänt

Hatar de här tillfällena när jag bara känner att jag behöver prata med pappa och vet att det inte går. Det blir alltid extra jobbigt allhelgona helgen då jag på ett sätt vill gå och tända ljus på kyrkogården men tycker samtidigt att det är så meningslöst eftersom han inte finns där. Och det finns ju så mycket som aldrig blev sagt och aldrig utrett... jag lovade ju honom att vi skulle fixa det här och att han skulle bli frisk och han nickade, så han förstod vad jag sa. men han blev ju inte frisk och vi kunde ju inte kommunicera mer. Och jag VET att man inte kan påverka allt och jag vet att han skulle förstå, men det räcker inte, inte på långa vägar... Just nu saknar jag min pappa så hemskt mycket, och vill bara att han ska ringa eller komma hit, om så bara för en minut, eller till och med några sekunder skulle jag nöja mig med, bara jag fick tillbaka honom lite.

Fläskfilé med beanaisesås

Kategori: Recept

Ingredienser 1 fläskfilé ca 600 gram 1 stor burk hela champinjoner 1 dl creme fraich 1 påse bearnaisesåspulver salt peppar 1. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor. 2. Stek skivorna i en stekpanna och salta och peppra. Lägg i köttet i en gryta. 3. Vispa ur pannan med lite vatten och slå det i en kastrull. 4. stek champinjonerna. Lägg dem i grytan med köttet. 5. Vispa ur pannan med lite vatten. Häll över i kastrullen. 6. Vispa i såspulvret i kastrullen med skyn. Låt koka upp. 7. Blanda i creme fraichen i såsen och låt det koka upp. 8. Slå såsen över köttet och svampen och låt puttra i ca 20 min. (kan behövas spä med lite vatten om det blir för tjock sås). Servera med ex. potatisgratäng och en fräsh sallad. ....................... Jag tog färska champinjoner och både grädde och mini creme fraishe (5 dl grädde och en liten burk creme fraishe och 3 påsar beanaisesås, ville ha mycket sås) Serverade med klyftpotatis och sallad. Enkel och god mat, passar både om man har gäster eller om man bara ska äta gott hemma.

5 November 2010

Kategori: Allmänt

Lilla grisen är slak, han var aningen piggare igår men annars är han trött, i förrgår fick vi väcka honom då han skulle gå ut på prommis och han sover, sover och sover, och hostar/nyser. Förmodligen har han fått kennelhosta, och det brukar hålla i sig några dagar innan det går över av sig själv, men det är ine roligt. Man tycker så synd om honom som är så slak, han som alltid är som ett kvicksilver som är överallt hela tiden. Mattes lilla älskling, men igår då låg han på mig och sov, precis som han gjorde då han var liten valp *älska*

4 November 2010

Kategori: Allmänt

Idag är vi trötta. tror alla sovit dåligt inatt, undrar varför... jag håller på att städa lite samt baka bröd, fast det går i ärlighetens namn inte speciellt bra. När jag insåg att brödet skulle tas ut ur ugnen och jag går dit och inser att visst, tiden har gått så det är rätt tid att ta ut brödet, ugnen är på, MEN jag hade glömt att sätta in brödet i ugnen :S. Snacka om att inte ha koll på saker och ting idag... Ska bli spännande att se hur resten av dagen blir. Leo är piggare idag, han nyser inte lika mycket och han leker lite, igår låg han bara hela dagen och nös hela tiden, lilla grisen är förkyld, men idag verkar han vara mer som vanligt :)

3 November 2010

Kategori: Allmänt

Fick ett sådant sug på kladdkaka efter middagen så jag slängde ihop en, vispade grädde och satte mig i soffan och skulle njuta och efter 2 tuggor så kommer jag på att jag inte alls tycker det är speciellt gott med kladdkaka, det är knappt ens gott. Varje gång är det såhär, jag får för mig att jag tycker om det, men jag gör ju inte det, efter 4 tuggor så mår jag illa och kan inte tänka mig att äta det någonsin igen. Fattar inte hur jag kan glömma bort det gång efter gång efter gång...

3 November 2010

Kategori: Allmänt

Såg att det är farsdag om några vec´kor, tror det vara andra helgen i november. Och jag blev så ledsen, för min första tanke var att jag måste köpa ett kort och snus och skynda mig att skicka ned till pappa så han hinner få det i tid och sedan kom jag på att han inte finns längre. Och vad som stör mig mest är att jag aldrig kommer kunna gå till den plats där jag vet att han finns. Och jag saknar honom så mycket. Och jag saknar farmor,nu är det 5 år sedan hon dog (eller är det 6 år?) Och just nu känns allt så hinmla hopplöst, vi är mitt i en försäljning för att köpa lägenheten men man får ingen info och ingenting, jag har ansökt om tjänstledighet längre för att jag vill verkligen inte tilllbaka till jobbet, då blir jag knäpp, Max csn pengar har inte än kommit så vi har typ ingenting alls hemma i kyl och frys, vi har lite kyckling som vi ska äta idag och vi har 400 g lövbiff som blir middag imorgon och sedan har vi en bit torsk. Massa skolarbeten och jag har kört fast i slutet på arbetet och vet inte hur jag ska få ihop det. Jag måste börja läsa på i ett anant ämne samt börja skriva på yttligare ett arbete. Känns som jag håller på att bli tokig. Vi kommer klara oss, inte så, men jag blir bara så less på att det alltid ska jävlas någongång och gärna då man inte riktigt orkar med det. Just nu vill jag bara glömma allt och sätta mig och gråta massor vid ett foto på pappa, för det är det vätsta, att han inte finns.

1 November 2010

Kategori: Allmänt

Jag kommer på fullaste allvar att en vacker dag gå ut och slå ihjäl grannen i "ryska huset" som har en förkärlek till sin lövblås. Han är alltid ute och blåser löv med den, och den lever om. Om han nu bara blåse ibland och en kort stund, men han blåser jämt, även om det bara är ett enda löv som ramlat ned från träden. Och ljudet som går in i vår lägenhet är ett gällt ljud som fyller hela lägenheten, jag evt inte hur jag ska förklara det, förutom att jag en vacker dag kommer bli knäpp..

31 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Sitter här hemma i soffan nu och har på comedy central där "8 simple rules" går just nu, sitter och funderar på lite olika saker, dels sådant som gäller skolarbete, i veckan, då jag har novemberlov så ska jag skriva arbetet i internationella relationer, öva till provet i marknadsföring samt påbörja arbetet i kommunikation/pedagogiskt ledarskap. Det senaste arbetet jag nämnde ska handla om barn i sorg, med inriktningen på hur man bäst bemöter barnet i sorgen före, under och efter ett dödsfall. Annars har det varit en lugn halloween-helg. Det är egentligen bara på tv:n man märkt av halloween, annars har man inte märkt något alls. Kommer ihåg några år i Härnösand då mamma och vi hade halloweenfest, och antalet gäster växte för varje år, det var spindelväv, pumpor, pumpa paj, chips gjorda på rödbetor, mat, dryck och massa roligt folk. Inbjudningarna var olika varje år, ett år var det kassetband med inspelad ssga som var inbjudan, ett annat år var det ett inbjudningskort skrivet i mjölk som man var tvungen att stryka på för att texten skulle synas. Alla utklädda och vi hade bara så himla roligt :) Nästa lördag ska jag gå till lidingökyrka och tända ljus för pappa, har gjort det ett år men inte i fjol, känns egentligen fel att tända ljus för honom där då han inte finns där. Det hade nog varit en annan sak om han varit begravd här.

30 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Sov 15 timmar inatt, och skulle lätt kunna sova nu om jag gick och lade mig. Under helgen har jag inte tänkt göra en enda skoluppgift utan bara ha det lugnt, fast inte sova bort hela helgen, så det gäller att vara vaken ett tag till. Sitter och funderar på julklappar, att vissa människor ska vara så svåra att hitta något bra till medan en del människor är lätta. Tänk om man hade haft obegränsat med pengar, vilka julklappar man skulle kunna ge bort, vad härligt det skulle vara. Nu sitter jag och väntar på att citronsockerkakan ska bli klar och sedan så ska jag gå och ta en skön varm dusch, känns som om det är behövligt.

Pappas gryta

Kategori: Recept

Pappas gryta Grytbitar champinjoner i burk köttbuljong creme fraiche (majs om man vill) Bryn grytbitarna och salta och peppra dom. Häll ned dom i köttbuljongen och låt puttra försiktigt i ca 40 min. Fräs på campinjonerna lite och häll sedan ned dem med köttet. Låt fortfarande puttra lite. Koka upp ris och gör en sallad. Precis innan servering häller du ned creme fraische och rör om så den löser upp sig, om du vill häll ned majs också. Smaka av och servera.

29 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Just nu är det en ganska pissig period. Det är sjukt mycket i skolan, jag saknar pappa ännu mer, det närmar sig jul och som grädde på moset så strular det emd CSN så Max´s csn har inte kommit än och det är ju inte så att det inte ska betalas räkningar och mina 8000 kr jag får räcker inte långt då. Och dessutom får man ju inget i december - känns som om jag är så stressad att magen svider. Dessutom så har lidingö jävla vuxenutbildning inte än fått tummer ur och lagt ut sina ämnen inför våren ås man kan inte ens söka än... aja, nu ska jga sluta gnälla, jag ska sätta på mig pyjamas och sedan inte öppna en bok, ingenting som har med skolan att göra i helgen. Bara ha en riktig helg, har inte haft det sedan skolan började...

23 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Upptäckte mitt i matlagningen att smöret var slut och jag behövde smör till såsen, så jag slängde på mig kläderna och stressade upp till Tempo så de inte skulle hinna stänga. Döm om min förvåning när jag stoppas av en polis och får veta att affären blivit rånad och att jag ine får handla, med andra ord så kom jag bara några minuter efter det att rånet hade skett. Helt sjukt att sådana saker händer här i ett så lugnt område som det faktiskt är:S

23 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Igår morse var det alldeles vitt här utanför, ganska mycket snö, ett par cm i alla fall, på väg till skolan så sken solen så snön började smälta och jag lyckades trampa i en 5 cm djup pöl så skön blev dyngsur, så efter 2 timmars lektion med blöta sockar och sedan hemväg i minusgrader så hade jag tapat känseln i foten och var på riktigt dåligt humör. Och idag, som ett brav på posten, förkylningen har tagit om, ont överallt, feber och noll motivation att ta itu med arbetet i internationella relationer som jag MÅSTE göra. annars, i övrigt tycker jag att grannen är dum i huvudet som redan ställt utt adventsljusstaken, fast egentligen är jag lite avundsjuk för jag vill också kunna ha adventsljusstakar, men jag har inga fönsterbrädor, kanske nästa år.

21 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Var hemma igår och var sjuk samma idag, men är på bättringsvägen, Är tjock i halsen och ont och täppt i huvudet och ont i öronen, men ändå skönt att det nu kommer så det går över någongång. I övrigt då? nej inte mycket händer, ingen snö men kallt ute så den kommer säkert såsmåningom. Allting rullar på kan man säga.

19 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Börjar bli riktigt less på att vara småförkyld, nu börjar det bryta ut och nu har jag ont i ögonen, är tjock i halsen och så grymt trött. Hade redovisning i pedagogiskt ledarskap idag och det gick bra, fick bra respons. I fredags så beställde jag "min lilla kråksång" så nu har jag "vi gick in i en affär, sa goddag vad har ni här kan man möjligtvis köpa en ......" på hjärnan, de är så trallvänliga. Annars så är det grått och tråkigt väder här i stockholm nu, regn och regn och trist. Orkar inte skriva något mer just nu då ögonen gör ont av att titta på datorn, ska lägga mig i soffan och mysa under en filt tillsammans med lilla grisen.

13 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Mår riktigt risigt nu, sjukt ont i huvudet, har tagit två migräntabletter för några timmar sedan och vill i alla fall inte kräkas något mer just nu, men känns som om hela huvudet är sjukt svullet och gör ont. Näsan börjar bli täppt och halsen är tjock och ansiktet hettar och ögonen svider, men den här veckan är det inte en chans att jag kan vara sjuk, går absolut INTE. Hade prov i rättskunskap nu, jag kan ju meddela att jag kan glömma MVG i det här provet, då jag klantade mig på en fråga och kunde inte två, så där försvann 6 poäng, man kunde ha 5 under maxgränsen och ändå få mvg. Hade varit kul att få MVG på hela kursen. Sjukt irriterad på mig själv där. Vill bara vara hemma resten av veckan och vara sjuk, ligga under täcket och bli frisk, imorgon skola 8-13.10 varav de sista två timmarna är marknadsföring och det är ett rätt stabbigt ämne och mycket som ska förstås och jag förstår ingenting just för tillfället.

13 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Fick tillbaka bokföringsprovet igår, trodde att jag skulle ligga på gränsen till ett G (IG-G) eftersom det kändes som om jag inte kunde någonting alls, trots timmar av plugg, men döm om min förvåning och chock att jag fick VG, och VG på hela kursen, känns så sjukt skönt, även om jag fortfarande inte fattar hur jag kunde få så högt betyg i det ämnet.

12 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Idag är det en trög dag, samt en gråt-dag tror jag. Började igår med att jag hörde i en sal på lasarettet och som vanligt så gråter jag av den, och tänker på farmor som alltid sjöng den för mig när jag var liten och gråter lite till, och sedan dess har jag liksom inte fått den ut huvudet, utan jag hör den om och om igen,, börjar bli ganska påfrestande nu. Kan ju inte gå omkring och grina hela tiden för ingenting. I en sal på lasarettet I en sal på lasarettet där de vita sängar står låg en liten bröstsjuk flicka blek och tärd med lockigt hår. Allas hjärtan vann den lilla där hon låg så mild och god. Bar sin smärta utan klagan med ett barnsligt tålamod. Så en dag hon frågar läkarn, som vid hennes sida stod: Får jag komma hem till påsken till min egen lilla mor? Läkarn svarar då den lilla: Nej mitt barn, det får du ej, men till pingsten kan det hända du får komma hem till mor. Pingsten kom med gröna björkar blomsterklädd står mark och äng, men den lilla sjuka flickan låg där ständigt i sin säng. Så på nytt hon frågar läkarn som vid hennes sida står: Får jag komma hem till hösten till min egen lilla mor? Läkarn svarar ej den lilla, men strök sakta hennes hår, och med tårar i sitt öga vänder han sig om och går. Nu hon slumrar uti mullen slumrar sött i snövit skrud. Från sin tåligt burna längtan har hon farit upp till Gud.

5 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Haft slutprov i bokföring nu, skönt att ha det borta, kändes inte alls bra innan, kändes som om jag inte hade en aning om vad själva ämnet handlade om, men nu är det gjort och jag skrev överallt, så jag har ganska goda förhoppningar om ett G, mer än så kräver jag itne, men jag vill absolut inte få göra omprov på det, tror inte jag pallar det faktiskt. Men jag gjorde hemskt fina teckningar då jag gjorde mina konton i alla fall, så jag borde få något extra poäng för konstnärlighet i alla fall ;) Nu ska jag sätta mig med rättskunskapsläxan som ska vara klar imrogon, fick den igår men då satt jag och skrev på arbetet i rättskunskap, som ska vara inne på måndag och nästa onsdag har vi slutprov i det, synd jag inte har sökt in till affärsjuridiken, får läsa den senare, juridik är ju super roligt ju.

3 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Morgonen började skit dåligt rent ut sagt, grannarna från helvetet verkade ha ett jävla barnkalas kl 09.00 imorse, ungar som sprang med hovas istället för fötter och gallskrek rakt ut medan de sprang. Jag höll på att bli tokig och ville bara gå upp och slå ihjäl dem. De retade upp hunden så han låg och gruffade så det gick verkligen inte att stiga upp. Så jag klev upp, satte mig med pedagogiskt ledarskaps arbetet, ringde till mamma för att fråga om en sak och råkade väcka henne, stackar, hon som ligger sjuk och allt. Sedan har jag suttit med bokföringen, haft en matlagningspaus och en rasta-leo paus men sedan suttit nonstop, och det finns några saker som jag hoppas V-E-R-K-L-I-G-E-N I-N-T-E kommer på provet, för då är jag totalt körd, trots timmar av plugg så går det liksom inte in, eller jo det gör det men det går på tok för långsamt. Nu har jag en liten paus men ska snart återvända till bokföringen, med lite tur så är den avklarad på tisdag kl 20.45, bara att hålla tummarna.

2 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på en dokumentär om Chandra, den handikappade tjejen som fick rätt från länsstyrelsen att avsluta sitt liv och de intervjuar hennes mamma, och mamman säger att det känns helt okej att Chandra är död, för att hon avled smärtfritt och lugnt och de hade redan avslutat. Och jag kan inte låta bli att fundera på pappa. Där var allt så ofärdigt, vi var inte klara med varandra, vi hade inte hunnit prata om vad han ville och om oss och vår relation mellan varandra, ingen chans att säga hejdå eller hur mycket vi älskade honom, i alla fall inte så vi i något fall fick någon respons. Det är fortfarande så mycket med pappa som inte känns klart och som aldrig kommer kunna bli klart och det är egentligen nästan det som känns allra värst, att han inte finns längre är så klart jobbigt men att veta att vi aldrig får en chans att rätta till det som saknas, att inte veta att han vet...

Enklaste limpan ever

Kategori: Recept

3 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 1 tsk bikarbonat 0.5 tsk salt 0.6 dl ljus sirap 3 dl fil Blanda allt i en bunke och lägg degen i en smord brödform. Grädda i 150 grader i 50-60 minuter.

1 Oktober 2010

Kategori: Allmänt

Fredagkväll, sjukt trött. Efter skolan så skrev jag drygt 600 ord på en uppsats, det låter fjuttigt när man säger det sådär, men det tog faktiskt sin tid. närmare bestämt 2.5 timmar. Ämnet är pedagogiskt ledarskap och själva ämnet jag skriver om är Per Aron Borg och hans inverkan på pedagogiken inom dövskolan och vad den har betytt för döva här i Sverige. TACK Sofia för hjälpen, men tro inte att det är klart bara för att vi avslutade ikväll, det kommer fortsätta imorgon ;) Annars då, tja, kommunikationen går bra, bokföring har vi slutprov på tisdag i, inte lika säker på att det går bra, men är nöjd om jag bara får ett G, internationella relationer blir roligare och roligare, psykologin likaså, tyckte inte freud var speciellt rolig att läsa om, däremot tycker jag att det biologiska perspektivet är intressant, rättskunskapen är sjukt rolig och jag vill läsa affärsjuridik också, får nog göra det nästa termin i så fall, den här terminen går det inte. Och den här veckan har vi börjat mer marknadsföring också, just nu känns det lite panikartat men det ger sig nog när vi kommit in i det lite grann. Här hemma rullar allt på, det är konstant ett mindre kaos, mina skolböcker överaltl blandade med Max skolböcker, leo stjäl kartonger och river sönder dem under matbordet, och tvätten står tvättad men ej uppackad i påsarna i hallen, men jag tröstar mig med att den inte är smutsig och lägenheten är absolut inte grundskitig. Kom på att om typ ett halvår så fyller jag 30, herregud, hur kan jag fylla 30, nyss var det ju jättelänge tills dess att man skulle fylla 30 och nu är det inte ens ett år tills dess, var tar tiden vägen egentligen? Fast ändå, det känns rätt skönt, visst, jag har fått betydligt fler skrattrynkor kring ögonen sedan jag var 20, men samtidigt, det är okej. Jag har haft det ganska roligt genom livet. Och även om jag blir så skrynklig som farmor var så är det också okej, för hon hade också mycket roligt.

24 September 2010

Kategori: Allmänt

Så efter en 12 timmars natt så sitter jag här och funderar hur jag ska orka med dagen. Är så trött, finns liksom ingen kraft att uppbringa. Nästa vecka ska jag boka tid hos läkaren så får de ta prover och se om jag har brist på något, har varit såhär ett par gånger tidigare, och i alla fall en av gångerna var det blodbrist, så vi får väl se nu. Men det värsta är att jag är så trött att jag helt bara vill sätta mig och gråta, för jag orkar liksom inget annat, men jag orkar inte ens det. Jag vet att bloggen är rätt trist nu, men den får vara det ett tag, tills jag orkar vara roligare. I kväll kommer Carro hit på middag, det ska bli kul, spec eftersom hon känner mig så väl så kan man vara avslappnad, och det är så mycket enklare då :)

21 September 2010

Kategori: Allmänt

.. längesedan jag bloggade, men tiden har rusat iväg så jag hinner inte med. Mamma var här i helgen, i fredags så gick vi till Östasiatiska museet och såg delar av Teracotta armén men jag blev besviken, den var jätteliten och man fick liksom inget intryck av hur mäktig den egentligen är. Visst, jag hade ju fattat att inte hela armén på tusentals soldater fanns här, men fler hade jag förväntat mig, tyckte inte att det var värt 150 kr per person i alla fall. Resten av helgen har jag egentligen tagit det ganska lugnt, småpluggat lite men försökt att varva ned, är inte på topp. Som jag sa, tappar hår konstant och är så sjukt trött. Mycket i skolan också. Hade prov i rättskunskap i torsdags, fick mvg i det, så det var roligt, det som retar mig att jag torskade 1.5 poäng för att jag itne tänkte mig för, men men, gjort är gjort.

9 September 2010

Kategori: Allmänt

Max sitter och tittar på naturprogram på national geographics och jag sitter här vid datorn och försöker att inte se och höra, jag har precis suttit och gråtit för ett stackars lejon som blev attakerad av bufflar och så kom jag och tänka på ett repotage om isbjörnar där en isbjörns mamma hade 2 ungar och en unge dog och hon satt vid sin sjuka och sedan döda unge tills hon och den efterlevande ungen var tvungen att gå, men hon vände sig hela tiden och tittade på sin döda unge. Fy nu gråter jag igen, finns nog inget som kan få mig att gråta som djurprogram.

4 September 2010

Kategori: Allmänt

Sedan skolan började egentligen, men mest på senaste tiden har jag verkligen saknat pappa, skulle vilja berätta att jag pluggar, vad jag pluggar och hur det går. Och jag skulle vilja veta vad han tycker, åsikter och bara allmänt prata med honom. Det är ju evigehter sedan vi pratade med honom, nästan 3 år sedan, i oktober blir det tre år sedan han var här sist och då var han ju frisk och som vanligt. Livet är konstig och orättvist, man ska inte dö när man är ung, och ung är man när man är 58 också. Man ska få leva ett helt liv, bli pensionär, mor och far föräldrar, man ska få göra allt det där. Inte lämna unga barn, föräldrar, släkt och vänner ensamma i massa massa år.

4 September 2010

Kategori: Allmänt

Så då är det lördag, min förkylning börjar äntligen bryta ut och det känns rätt okej, för då försvinner den ju, men jag hoppas den går över till på måndag eventuellt tisdag för sedan har jag inte tid att vara mer sjuk. Ikväll är det tvättstuga som gäller och lite renskrivande på rättskunskapen, nu håller vi på med bouppteckningar och bodelningar, det är sådant roligt kapitel, mycket roligare än straffrätt och sådant tycker jag i alla fall. Annars så läntar jag tills csn får ordning på allt så jag får mina pengar, skulle behöva handla hem mat och höstjackor, men allt annat är betalt och det är ju inte så att vi inte har en enda matvara hemma, vi har mat i frysen och skafferi, men skulle behöva fylla på snart, det är ju ändå en månad sedan vi var och storhandlade sist.

2 September 2010

Kategori: Allmänt

Jag är förkyld, har varit det till och från i flera veckor men nu börjar det lossna. Sitter med läxor och försöker få undan eftersom jag gärna vill ha lite ledigt i helgen, men det ser mörkt ut. Blir bara på dåligt humör. Speciellt nu när jag sitter med bokföringen och blandar ihop när det är + och när det är minus, blir fan galen, och det värsta är att jag känner mig puckad och jag hatar att känna mig dum. Det här blir verkligen inget roligt inlägg, men så får det vara, känner mig inte speciellt rolig, utan bara på dåligt humör. Nu ska jag gå tillbaka till bokföringen och sedan är det kommunikationen som ska göras (skriva ett personligt brev om sig själv, samt ett tal på ca 5 min om en sak som betyder mycket för mig)

26 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Torsdagens lektion är avklarad, bara kommunikation kvar imorgon och sedan är det helg. Försöker plugga in och klart idag så jag verkligen kan vara ledig i helgen,känns som om det behövs, men man (jag i alla fall) behöver plugga också, det är ju det som är lite problem med att läsa 450 poäng på komvux, man ska göra det på så mycket kortare tid är kurserna normalt är, och läser man 7 ämnen blir det sjukt mycket plugg på fritiden. Så i förmiddags har jag gjort bort bokföringsläxan, har ingen aning om jag gjort rätt, men debit och kredit är samma siffror i den utgående balansräkningen, men om det är rätt siffror, det vete katten. Rättskunskapen är jag också typ klar med, bara för att jag gjorde för mycket i tisdags, då jag satt och pluggade till 01.30, och upptäckte sedan att jag inte hade behövt göra allt, men det som jag gjorde då är läxan till måndag, så det kunde ju ha varit betydligt värre :P. Vad jag ska göra är att nöta in straffskalan och skillnader mellan olika brott. Men det känns överkomligt. Jag ska renskriva lite anteckningar och så under helgen, men det är inte alls samma sak Annars då, rullar allt på, veckorna rusar iväg för att det är så mycket man ska göra, både jag och Max går omkring och är förkylda, och less på det. Men i helgen ska vi ta det lugnt och kurera oss. Ja just det ja, grattis Sofia och Macke till er nya lägenhet, ni kommer säkert trivas!! och ni verkar ju i alla fall vara 3 i den här flytten istället för bara ni 2 :P

23 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Rättskunskapen gick faktiskt över förväntan, den var till och med riktigt rolig. Från att känna att jag skulle kunna hoppa av kursen och skita i den totalt känns det mer som om jag skulle kunna tänka mig läsa fortsättningskursen, affärsjuridik :P Här är det snabba svängar, kanske för att jag är vädur. Är nu hemma, helt kraschad, ont i huvudet, nu har jag riktigt ont i huvudet, har haft det sedan torsdagskväll, går det inte över på ett par dagar får jag gå till doktorn och se vad det är, kan ju vara att någon nerv är i kläm eller att jag bär på något virus, (men jag blir lite paranoid eftersom pappa fick huvudvärk, även om jag vet att det inte är det så gnager det i bakhuvudet) Och på tal om pappa, saknar honom så mycket nu, skulle så gärna se att han fick se att jag läser det jag gör, att jag är less på att ha jobb som man blir totalt överkörd på och inte ens får den lön man ska ha för att det är slarv och kaos på kontoret. Skulle så gärna vilja att han får se att jag vidareutbildar mig, ännu mer.

22 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Sitter och pysslar med rättskunskapsläxan och det bara jävlas, man har ju inte hunnit få hem böckerna än, så man får leta info på nätet och det är inte det lättaste. Jag blir bara stressad och irriterad och då går det ju ännu sämre att hitta all info. Det är den enda lektion jag har imorgon, känns som om jag lätt skulle kunna skippa den och vara hemma, men känns som en ganska pissig inställning, 4 dagar in i terminen (varav 1 blev inställd pga sjuk lärare).

20 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Nu är ju mamma här, hon kom i onsdags kväll, onsdag var också min första skoldag, och jag tror aldrig jag någonsin varit så trött som jag var den kvällen (om man bortser hur trött jag var igår), jag stressade iväg till centralen efter att ha kommit hem från skolan för att hinna i tid tills mamma skulle komma, bara för att upptäcka att hennes tåg var drygt 90 min försenad. Men i alla fall, till sist kom hon och vi åkte hem, och sedan gick vi och handlade middag, det blev fläskfile inlindad i bacon, helstekt i ugn tillsammans med beanaisesås och klyftpotatis, slank ned utan större problem :P På torsdag så började skolan kl 08.00 och jag trodde seriöst att jag skulle dö då jag skulle upp på morgonen, tror det var längesedan jag kände att kroppen verkligen protesterade. Vi hade psykologi i skolan och det gick bra. Väl hemma så blev jag och Leo ensamma då mamma och Max åkte in till stan, mamma köpte ny mobil, sedan så lagade jag middag och Solis kom och åt tillsammans med mig och mamma. Max var på skjutbanan och tränade inför Göteborg. Idag så blev min enda lektion inställd, så grymt skönt, då jag från igår kväll haft sådan sjuk migränhuvudvärk, så jag har legat i stort sett hela dagen, vi har riktigt slöat och inte ens lagat mat utan köpt färdig mat. Max har åkt ned till göteborg för SM i pistolskytte, så håll tummarna för honom imorgon.

17 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

I år är det 10 år sedan jag tog studenten, sjukt vad tiden har gått. Under åren som gått så har man tappat kontakten med vänner, som man på den tiden umgicks med i stort sett jämt, men då vi lever i en tidsperiod med datorer och internet så hittar man dem ibland. Och just att läsa deras bloggar är så roligt för man får en chans att följa dem i deras liv även om man inte bor i närheten av varandra eller ses. Men även om de är långt borta och man inte sett dem på typ 10 år så tänker man ändå på dem, och funderar vad de gör. Det är väl kanske det som är vänskap?

17 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Nu har klockan i och för sig passerat midnatt, men gårdagen (eller idag känns det ju som eftersom jag inte sovit än) var trevlig. Först gick jag till skolan och skrev in mig, tar mellan 20-25 minuter att gå i maklig takt dit, känns så skönt, lite vardagsmotion sådär är ju aldrig fel. Sedan åkte jag in till Karlaplan och mötte upp Johanna, det blev både lunch och fika och massa prat och trevligheter. Sedan hem och laga mat, pratade med en kollega och blev så glad och lättad av samtalet. Resten av kvällen har bara varit lugn, Max har varit på första lektionen på samhällskunskapen och imorgon ska han på Svenska B. Mina lektioner startar inte förän på onsdag och sedan kommer mamma hit på onsdagkväll.

15 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Nu är det en sådan där jobbig period, jag saknar pappa så mycket. Finns så mycket jag vill prata med honom om, som jag behöver prata med honom om. Och det går ju inte, och på något vis så har åren gått och det rä snart 3 år sedan han lämnade oss. och jag känner bara att det inte är roligt längre. Jag vill bara bort. vill bara ha en stund tillsammans med pappa, för jag behöver det. Det går inte i ord att förklara hur det känns, bara att det gör så ont.

15 Augusti 2010

Kategori: Allmänt

Sönag idag och det känns som om den lilla förkylning jag kände igår börjar komma igång, lika bra att få den nu så att man är frisk då skolan börjar på riktigt. Idag tycker jag riktigt synd om mig själv, har ont i leder och muskler, täppt i näsa och hals, dock inte speciellt ont i halsen mer bara tjock och störig och ögonen sticker och är varma. Imorgon ska jag träffa Johanna för en fika, ska bli mycket trevligt

Tiden går

Kategori: Allmänt

Det är som lite fullt upp, dagarna har bara blåst förbi, man hinner ju knappt med.
Känns lite som om våren äntligen har kommit!

Leo äter bra och är pigg och glad, och det är så skönt. Nu äter han 3 gånger/dag och mellanmål på det och det verkar fungera bra,

Återkommer inom snar framtid!

Nyinflyttad!

Kategori: Allmänt

Nu flyttar jag hit, kommer flytta över mina gamla inlägg hit och såsmåningom komma igång och skriva lite.
 
Välkomen!
Min nyastekärlek, Aaron <3

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.